Innebandyboll i examenspresent

Fick en fråga om jag kunde tänka mig att göra en innebandyboll.

Vad kul, sa jag. Klart jag kan tänka mig det. Hur svårt kan det va, lixom. 😉

En rund kula med hål i. Många hål förvisso. Inte var det någon direkt lätthittad logik i placeringen av hålen heller. Och helt runt var minsann inte så lätt. Jag behövde se en innebandyboll i verkliga livet så det fick bli ett besök till en försäljare av dessa ting. De var slut! I alla de affärer jag tog mig till var de slutsålda… Min bror fick rycka ut och göra en liten filmsnutt där han snurrar bollen. 😃 Vi kom fram till att det nog fanns en plan bakom hålens placering.

Jag gjorde först en liten kula i cernitlera som jag kunde använda som mall och klädde in den till lite mer än hälften med silverlera. När den torkat gjorde jag den andra halvan. Slipade för att få till formen innan jag markerade ut hålen med blyerts för att sedan borra. När jag var nöjd var det dax att montera ihop halvorna.

Innebandybollen blev rund till slut och levererades med en monterad liten karbinhake i sterlingsilver för att hängas i ett redan befintligt armband.

Tyvärr blev den lite för stor för armbandet så jag gjorde en ny och denna gång använde jag mig av trälera som form. Klädde in den i silverleran. Lät torka, slipade och borrade hålen. Sen brändes kulan och träleran brann bort. Kvar fanns en lite mindre innebandyboll som nu har landat hos ägarinnan 😊

En tanke om “Innebandyboll i examenspresent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.