Havssköldpadda

Redan i maj fick jag en liten förvarning om att det kanske skulle komma en beställning på ett smycke. Tjejen som var tänkt som mottagare var just då på Galapagos och gjorde sitt examensarbete som marinbiolog.

I slutet av november kom så mailet om beställning på ett armband med en havssköldpadda sedd uppifrån. Det viktigaste var att sköldplattorna på huvudet var synliga då det var det som Amanda detaljstuderade på sin resa. Jag fick några bilder som jag kunde ha som grund till smycket.

Min första skiss blev godkänd och jag körde igång. Jag gjorde en mall i fimolera som jag härdade i vanlig ugn och som jag sen gjorde en form av. Det gick riktigt bra och sköldpadda blev snygg. När den väl var bränd så tyckte jag kanske den blev lite för stor för att ha på handleden, dessutom hade jag fått reda på att Amanda har smala handleder så smycket fick inte bli för stort. Jag dubbelkollade och vi kom fram till att den blev för stor. Jag drog ihop frambenen, gjorde hela kroppen lite mindre och huvudet större. Viktigt att huvudplattorna syntes.

Nu, blev det som jag tänkt mig. Känns så mycket bättre att lämna ifrån sig något som man tror är vad beställaren tänkt sig än att vara lite tveksam.

Ett makramearmband av 1mm svart läderrem fullbordade armbandet och paketet överlämnades vid examinationen.

Följande mail kom strax efteråt:

Hej Pia,  
Amanda blev mycket glad för smycket o noterade att du hade markerat sköldarna på huvudet 😁 Bifogar ett foto som du gärna får använda.
Tack igen o ha det bra.
Hälsingar Anneli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.