En havtornsodlares nya halsband

En födelsedagspresent blev beställd. Ett havtornshalsband!
Jag fick väldigt fria händer i skapandet, svaret på min skiss var – ”Jag tycker det ser fint ut, det är du som är konstnären 😀”

Jag gjorde pinnen/grenen för sig. Plockade några av våra havtornsblad och använde dem för att få teckning i bladen, de blev knappt 1 mm tunna. Bären rullades var för sig och när allt hade torkat och slipats till rätt utseende satte jag allt på plats med silverlera i spruta. Bladen var väldigt tunna och lättknäckta så när de var ditsatta för 4 gången bestämde jag mig för att resten av filande fick ske när smycket var bränt.

Det såg riktigt bra ut när det kom ut ur ugnen! Så glad, alltid lika spännande när smycken plockas ut 😉
Polerade det sista innan det var dax för att löda dit upphängningen bakpå. Nu kom det joxigaste, att få halsbandet att hänga rätt. Det är ganska mycket silver i smycket och aningen tungt men jag ville inte ha upphängningen för långt ut  och jag ville att den skulle hänga lite på sniskan. Det fick bli en specialare med dubbla krokar på baksidan. När läderremmen sedan träddes blev det en liten vacker krumelur på baksidan. Och smycket hängde som jag ville. Kul och en faktiskt lite lättad när det väl blir som tänk.

Polerade upp det och sedan ett dopp i oxideringsbadet, för att sedan polera igen.

Fick meddelande både från beställare och mottagare:

– ”Jag tjuvöppnade å kolla. Superfint!”
– ”Tack Pia! Jättefint halsband, jag blev superglad 😄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

UA-28125186-1